Ovidiu Cîmpean va fi vocea Dejului în Parlamentul României

Ovidiu Cîmpean va fi vocea Dejului în Parlamentul României

Dejul a fost și este unul dintre cele mai importante orașe din nordul Transilvaniei. Acest loc de răscruce pentru unele dintre cele mai importante căi de acces către și dinspre nordul Transilvaniei și al Moldovei poate redeveni un motor de dezvoltare pentru întreaga regiune cuprinsă între Cluj-Napoca, Baia Mare și Bistrița. 

Depinde de puterea comunității de a forma o echipă politică unită, care să promoveze interesele Dejului.

Misiunea de a reprezenta Dejul revine echipei PNL, care promovează pe lista pentru alegerile din acest an la Camera Deputaților pe singurul dejean pentru Parlament, Ovidiu Cîmpean, acesta fiind unul dintre cei mai experimentați candidați, în ciuda tinereții sale. El este, în prezent, director al Direcției de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Este omul care a realizat o mare parte a strategiilor care au transformat Clujul într-una dintre cele mai dezvoltate și mai dinamice comunități din această regiune a Europei. Și-a legat numele de proiecte precum cel al modernizării transportului în comun prin achiziția de autobuze electrice, troleibuze și tramvaie moderne, de cel al centurii metropolitane, de realizarea unor parcuri sau de modernizarea unor scoli și licee.

A demarat și coordonat mai multe concursuri internaționale de soluții prin care se regândesc spațiile publice din Cluj-Napoca: pietonalizarea străzii Kogălniceanu și a străzilor adiacente, reamenajarea malurilor Someșului, a zonei Cetățuie, a parcului Feroviarilor etc.

Ovidiu Cîmpean s-a născut la Dej, a studiat și a progresat profesional și politic treaptă cu treaptă, făcând parte din politicienii de tip nou, europeniști și cu expertiză proprie. 

” În calitate de parlamentar, doresc să promovez acele inițiative care cresc șansele comunităților de a atrage fonduri europene și de a-și contura strategii eficiente de dezvoltare. Aceste strategii trebuie să ducă la crearea de locuri de muncă bine plătite și la creșterea calității vieții.”, a spus Ovidiu Cîmpean. 

„Cu responsabilitate si seriozitate, Dejul chiar poate folosi în anii următori resursele oferite de către Uniunea Europeana pentru a deveni un pol importannt de dezvoltare al județului, care atrage noi oportunități. Guvernul liberal a obținut o alocare istorică de aproape 80 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, bani care vor fi investiți în dezvoltarea României și a orașelor noastre. Datoria mea va fi de a face cât mai facil accesul la aceste oportunități, pentru ca ritmul de dezvoltare să fie unul cât mai alert” a explicat Cîmpean. 

Candidatul PNL pentru Camera Deputaților are și educația necesară pentru a propune o viziune inovatoare asupra viitorului Dejului. Este doctor în Relații Internaționale și Studii Europene al Facultății de Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai și a urmat un curs de specializare în managementul proiectelor la cea mai bună școală de profil din Franța, ENA – Școala Națională de Administrație. Ovidiu Cîmpean mai deține un master, făcut în co-tutela la Paris și la Cluj, precum și o licență obținută la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării  din Cluj și a acumulat o experiență semnificativă într-una dintre cele mai dinamice primării din România.

El este și coordonatorul Centrului de Inovare și Imaginație Civică Cluj – unul dintre cele mai creative instrumente de inovare socială folosite de un oraș și totodată unul dintre atu-urile care au făcut din Cluj-Napoca un oraș în top 5 capitale ale inovării.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*