Se prelungeşte starea de alertă în România. Ce restricţii devin obligatorii

Se prelungeşte starea de alertă în România. Ce restricţii devin obligatorii

În şedinţa de joi, 10 decembrie, a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a fost adoptată Hotărârea CNSU cu numărul 58 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, începând de luni, 14 decembrie

Hotărârea poartă semnătura preşedintelui CNSU, premierul interimar Nicolae Ciucă. Decizia privind prelungirea stării de alertă în România cu încă 30 de zile a fost anunţată de Raed Arafat, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Ce prevede documentul CNSU?

Art.1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.12.2020.

Art.2 – Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, necesar a fi adoptate începând cu data de 14.12.2020, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa nr. 1.

Art.3 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 2.

Art.4 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Art.5 – Anexele 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*