Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, înlocuit din funcție de un membru UDMR

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, înlocuit din funcție de un membru UDMR

Membrii Guvernului se reunesc, astăzi, și vor dezbate mai multe proiecte de hotărâri, pe agenda şedinţei de guvern figurând și o serie de proiecte privind eliberări sau numiri de prefecţi și subprefecți. Mircea Abrudean ar urma să fie numit în aceste zile secretar general adjunct al Guvernului sau consilier de stat.

Liderii coaliției de guvernare și-au negociat funcțiile de prefect pentru fiecare județ în parte. Astfel, PNL va avea 23 de prefecți, USR-PLUS 14 prefecți, iar UDMR 5 prefecți. La Cluj, funcția de prefect îi revine UDMR.

Noul prefect de Cluj va fi avocatul Tasnádi Istvan Szilárd, în vârstă de 29 de ani, absolvent al Facultății de Drept din cadrul UBB, promoția 2015.

Mircea Abrudean a preluat funcția de prefect al județului Cluj în decembrie 2019. În mandatul său, Mircea Abrudean a acționat pentru sprijinirea proiectelor de dezvoltare ale comunităților locale (comune, orașe, municipii, județ) și a investițiilor private, în special a celor finanțate din fonduri europene și pentru recredibilizarea Instituției Prefectului. Totodată, după declanșarea pandemiei, Mircea Abrudean a coordonat grupul strategic anti-Covid de la Cluj, reușind să gestioneze cu succes numeroase probleme care au apărut în această perioadă, scrie Făclia de Cluj.

UDMR va avea 5 prefecţi în judeţele Cluj, Satu Mare, Arad, Sălaj şi Covasna.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*