Persoanele care vin în România au nevoie de test PCR negativ, pentru a sta în carantină doar 10 zile

Persoanele care vin în România au nevoie de test PCR negativ, pentru a sta în carantină doar 10 zile

Orice persoană care vine în România poate prezenta un test PCR negativ la SARS COV2 pentru a sta în carantină doar zece zile, în loc de 14.

Totodată, România a extins lista țărilor pentru care se instituie carantina, așa că mulți care au ajuns luni la vamă au fost luați prin surprindere. În plus, la punctul de trecere a frontierei de la Nădlac sunt mai puține cadre medicale pentru triaj.

La vama Nădlac II doar trei cadre medicale fac triajul epidemiologic.

Toți medicii școlari care până acum erau detașați în vamă s-au întors la locurile de muncă, iar punctele de frontieră din vestul țării au rămas cu personal puțin.

Această criză de personal vine în momentul în care pentru a intra în România din 70 de țări, s-a introdus posibilitatea prezentării unui test PCR negativ.

Luni, lista s-a extins și include și Ungaria. Dacă oamenii vin cu avionul sau cu autocarul, testul este obligatoriu, și trebuie să stea în carantină 10 zile. Daca nu îl au, carantina se va întinde pentru 14 zile.

Persoanele care au făcut vaccinul anti-covid și au zece zile de la rapel NU vor intra în carantină. De asemenea, nici cele care au făcut boala în ultimele trei luni și s-au vindecat între timp.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*