Șeful Ambulanței Cluj, despre comportamentul dispecerului care a umilit doi părinți: „Nici mie nu mi-ar plăcea să mi se vorbească așa”

Șeful Ambulanței Cluj, despre comportamentul dispecerului care a umilit doi părinți: „Nici mie nu mi-ar plăcea să mi se vorbească așa”

Directorul Ambulanței Cluj, Horia Simu, a declarat la Digi24 că s-a constituit o comisie de anchetă privind modul în care un dispecer 112 s-a comportat când a fost sunat de cei doi părinți care au cerut ajutor pentru bebelușul lor de un an și jumătate.

Horia Simu a spus că în acest caz se poate ajunge până la măsura desfacerii contractului de muncă.

„Nici mie nu mi-ar plăcea să mi se vorbească așa”, a spus Horia Simu.

El a afirmat că discuția făcută publică a arătat o lipsă de comunicare între dispecer și părinții copilului.

„Ambulanța a ajuns în 10 minute, copilul a fost dus la spital, nu era o urgență majoră, dar felul cum s-a vorbit… S-a constituit o comisie de cercetare și se poate lua orice măsură, inclusiv desfacerea contractului de muncă. Nu-i ceva plăcut și nici mie nu mi-ar plăcea să mi se vorbească așa”, a afirmat șeful Ambulanței Cluj, scrie Digi24.

Reacția vine după ce doi părinți din județul Cluj au făcut publică o discuție pe care au avut-o cu un dispecer de la Ambulanță, atunci când au sunat la 112 deoarece fetița de un și 6 luni urina cu sânge. Le-a răspuns o femeie care i-a certat că n-au sunat la medicul de familie, le-a spus că problema fetiței nu este o urgență și le-a cerut, pe ton ridicat, să nu o învețe ce are de făcut.

Tatăl copilului a declarat la Digi24 că atunci a sunat de trei ori la ambulanță, iar discuția înregistrată a fost prima avută. A doua s-a desfășurat la fel. Abia la al treilea apel, dispecerul a trimis ambulanța, care a ajuns în jumătate de oră.

Discuția a avut loc în noiembrie 2020, dar părinții au obținut-o abia acum de la STS și au făcut-o publică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*