EP Plenary session- Joint debate - Common agricultural policy (CAP)

Daniel Buda: ”Comunele din România au o șansă istorică de dezvoltare prin intermediul fondurilor europene”

Europarlamentarul Daniel Buda a participat recent la reuniunea organizată de Asociația Comunelor din România, filiala județeană Cluj, condusă de președintele filialei, Ovidiu Colceriu, primarul comunei Sânpaul. Alături de parlamentarii de Cluj și împreună cu primarii din județ, s-au purtat discutat despre oportunitățile de finanțare în exercițiul financiar 2021-2027, dar și despre provocările cu care se confruntă primarii de comune.

„În intervenția pe care am avut-o, le-am transmis primarilor despre șansa istorică pe care o are România în exercițiul financiar 2021-2027 de a dezvolta comunitățile prin fondurile generoase care vor veni de la Uniunea Europeană. Astfel, săptămâna aceasta, Parlamentul European a aprobat Mecanismul European de Redresare și Reziliență, România beneficiind de 30,4 miliarde de euro din acest mecanism. Scopul acestui mecanism este de a pregăti mai bine comunitățile europene pentru provocările și oportunitățile oferite de tranziția către o economie verde și de tranziția digitală. România va ajunge la o finanțare de aproape 80 de miliarde de euro prin Bugetul multianual al UE și acest pachet de redresare pentru următorii 7 ani. Avem oportunitatea de a reconstrui România prin intermediul acestor fonduri, de a dezvolta infrastructura în sănătate și educație, de a investi în infrastructura rutieră, de a moderniza toate sistemele publice și de a relansa economia”, a precizat Daniel Buda.

Acest buget va permite României să continue finanțarea proiectelor din Politica Agricolă Comună și Politica de Coeziune, dar și să sprijine actualele priorități ale Uniunii Europene, respectiv transformarea climatică și agenda digitală.

„I-am încurajat pe primarii de comună să acceseze fondurile disponibile în exercițiul financiar 2021-2027 pentru ca toate comunitățile din România să ajungă la standarde europene în ceea ce privește calitatea vieții și dezvoltarea. În calitate de europarlamentar, îi asigur pe toți primarii de susținerea mea și sprijinul în fructificarea oportunităților generate de apartenența noastră la Uniunea Europeană!”, a mai declarat europarlamentarul Daniel Buda.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*