Batalionul 811 Infanterie ,,Dej”, 26 de ani de la înființare

Batalionul 811 Infanterie ,,Dej”, 26 de ani de la înființare

Ieri, 1 martie, pe platoul UM 1511 a avut loc un scurt ceremonial dedicat aniversării a 26 de la înființarea Batalionului 811 Infanterie ,,Dej”. Comandantul unității a citit un scurt istoric al batalionului, reamintind reperele importante din întreaga activitate batalionului, de la înființare și până în prezent și a adresat felicitări tuturor ,,Dragonilor”.

În același cadru festiv a avut loc si activitatea de premiere a participanților la Crosul unității desfășurat săptămâna anterioară într-o serie de activități prilejuite de aniversarea unității.

Activitățile s-au desfășurat cu respectarea strictă a distanțării sociale și a celorlalte prevederi în vigoare, în contextul actual al pandemiei COVID-19.

Batalionul 811 Infanterie ,,Dej” a luat ființă la data de 01 martie 1995, în baza Ordinului General al ministrului apărării naţionale cu nr. OG-2 / 1995.

Un an mai târziu, prin decretul prezidențial număr 352 din 4 septembrie 1996, unitatea a primit drapelul de luptă la data de 25 octombrie 1996.

Obţinând rezultate foarte bune la toate activităţile desfăşurate şi dând dovadă de un înalt profesionalism, Batalionul 811 Infanterie „Dej” a câştigat încrederea eşaloanelor superioare, astfel încât a fost nominalizat să participe cu efective şi tehnică la peste 30 de exerciţii şi aplicaţii naţionale şi internaţionale precum și la 5 misiuni în teatrele de operații: Kosovo, Irak și Afganistan.

LA MULȚI ANI BATALIONULUI 811 INFANTERIE ,,DEJ”!

LA MULȚI ANI ,,DRAGONILOR TRANSILVANI”!

 ,,AUDACES FORTUNA JUVAT! – SOARTA ÎI FAVORIZEAZĂ PE CEI CURAJOȘI!”

Text: Căpitan Moț Doru

Foto: Caporal Hideg Vasile

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*