Gospodării atacate de urși în comunele Mica și Unguraș

Gospodării atacate de urși în comunele Mica și Unguraș

Prezența urșilor tot mai aproape de locuințele oamenilor ia amploare și în localitățile din zona Dejului.


La sfârșitul săptămânii trecute, urșii au ajuns până aproape de centrul localității Nireș, din comuna Mica, unde au distrus stupina unui localnic. Urmele lăsate la fața locului confirmă faptul că distrugerea stupilor a fost făcută de urși, care se pare că se apropie tot mai mult de zonele locuite.
”Dacă până acum, mistreții erau cei care provocau pagube și distrugeri ale culturilor, în aceste zile și-au făcut simțită prezența și urșii, care vin tot mai aproape de casele oamenilor, iar în imagini se poate vedea cum au distrus stupi de albine.
Vă asigur că voi sesiza organele abilitate pentru a lua măsuri urgente în astfel de situații.
Localnicii s-au săturat ca an de an să le fie distruse culturile, iar acum prezența urșilor în zona noastră, reprezintă un real pericol.
Siguranța oamenilor trebuie să ne preocupe în mod deosebit, iar măsurile care se impun trebuie luate de urgență, în cel mai scurt timp”, a precizat primarul comunei Mica, Tiberiu Zelencz.
Cu o situație similară s-a confruntat și un localnic din comuna Unguraș, a cărui fermă apicolă a fost distrusă de urși.
”Din păcate urșii au distrus o fermă apicola și în Comuna Unguraș, noi am sesizat organele competente în vederea evaluări pagubelor și despăgubirea proprietarului!”, a spus Alin Rotar, viceprimarul comunei Unguraș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*