Epidemiologii se așteaptă la peste 12.000 de infectări zilnice, până la finalul săptămânii

Epidemiologii se așteaptă la peste 12.000 de infectări zilnice, până la finalul săptămânii

Până la finalul săptămânii am putea ajunge la peste 12.000 de cazuri de COVID-19 pe zi, spune epidemiologul Octavian Jurma, care avertizează că vom depăși în acest val 4 toate recordurile negative ale valurilor 2 și 3. Specialistul avertizează că urmează să repetăm tragedia din Lombardia în România, conform Digi24.

În urmă cu doar 14 zile, aproape toate județele erau în scenariu verde. Acum, toate sunt în scenariu galben și în următoarele 7 zile majoritatea vor fi în scenariul roșu, opinează epidemiologul.

„De mâine vom depăși 10.000 de cazuri noi pe zi și o vom ține așa până duminică cu un maxim posibil și la peste 12.000. În această săptămână vom depăși toate recordurile negative ale valurilor 2 și 3. Ce urmează? Ce vom face? Simplu, urmează să repetăm tragedia din Lombardia în România. Dacă italienii repetă acum siguranța din valul 1 în România, noi urmează să repetăm dezastrul din valul 1 în Italia. România va demonstra lumii ce înseamnă nu doar să ai lideri negaționiști, ci și o majoritate intoxicată de propagandă negaționistă”, a declarat Octavian Jurma.

În urmă cu doar 14 zile, aproape toate județele erau în scenariu verde. Acum, toate sunt în scenariu galben și în următoarele 7 zile majoritatea vor fi în scenariul roșu, mai spune epidemiologul pentru Digi24.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*