Ștafeta Veteranilor va ajunge astăzi, 22 octombrie, la Dej

Ștafeta Veteranilor va ajunge astăzi, 22 octombrie, la Dej

În încercarea de a reconstitui, în mod fidel, trei dintre drumurile bătătorite odinioară de vitejii luptători, participanții vor poposi la fiecare monument edificat în memoria străbunilor eroi, care s-au jertfit pentru libertatea și independența patriei.

Ștafeta Veteranilor, ediția a VIII-a, este un eveniment organizat în România de Voluntarii INVICTUS, care și-au propus să aducă un omagiu eroilor României, militari sau civili, prin intermediul sportului și  se înscrie în seria de manifestări premergătoare aniversării Zilei Armatei României.

Activitatea se desfășoară pe trei trasee, denumite după culorile Drapelului Național. Dejul face parte din traseul roșu care a luat startul în data de  12 octombrie 2021 de la Chișinău.

 Ștafeta Veteranilor se va finaliza în data de 25 Octombrie 2021, de Ziua Armatei României, la Monumentul Ostașului Român de la Carei.

Ștafeta Veteranilor este un eveniment organizat de către voluntari, cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, care și-au propus să aducă un omagiu eroilor României, de ieri și de astăzi, prin intermediul sportului.

Pentru buna desfășurare a evenimentului primirii Ștafetei, circulația pe strada 1 Mai, porțiunea din fața Primăriei Municipiului Dej, va fi închisă în jurul orei 14:30.

Șoferii care au traseu în zona restricționată sunt sfătuiți să aleagă străzile adiacente acesteia. 

Foto: Invictus România

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*