România, locul 5 la nivel mondial și primul loc în Europa, la Olimpiada Internaţională de Matematică

România, locul 5 la nivel mondial și primul loc în Europa, la Olimpiada Internaţională de Matematică

Premierul Nicolae Ciucă a felicitat, vineri, tinerii din lotul de matematică al României, care au obţinut primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial la Olimpiada internaţională de matematică. „Au repus şcoala românească de matematică pe harta performanţei internaţionale”, a afirmat prim-ministrul României.

„Mândri de rezultatele Lotului de matematică al României, care a obţinut primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial la Olimpiada internaţională de matematică. Tinerii noştri au obţinut cea mai bună performanţă din ultimii 25 de ani prin multă muncă, disciplină şi perseverenţă! Au repus şcoala românească de matematică pe harta performanţei internaţionale! Medaliile de aur câştigate de Radu Dragomirescu şi David-Andrei Anghel, alături de cele de argint obţinute de Andrei Moldovan, Vlad-Titus Spătaru, Radu Lecoiu şi Andrei Chiriţă, ne dau speranţă şi ne confirmă necesitatea de a le oferi elevilor noştri sclipitori şansa de a străluci în cadrul unui sistem educaţional care să le încurajeze şi să le susţină marea performanţă”, a menţionat premierul, într-un mesaj pe pagina de Facebook a Guvernului.

Conform Digi24, premierul Ciucă i-a felicitat „din toată inima” pe cei şase elevi, pe profesorii şi pe coordonatorul lor, conf. dr. Cătălin Gherghe.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*