Aeroportul din Cluj-Napoca, factură la curent de 1 milion de lei

Aeroportul din Cluj-Napoca, factură la curent de 1 milion de lei

Aeroporturi din marile orașe ale țării sunt în pragul falimentului din cauza costurilor prea mari de întreținere. La Cluj-Napoca, ultima factură la energia electrică depășește un milion de lei. Conducerea caută soluții ca să o poată achita. În aceeași situație este și Aeroportul din Iași, conform Digi24.

Aeroporturile din țară nu mai fac față cheltuielilor, iar toate acestea se vor simți în buzunarele pasagerilor. „Situația este absolut disperată! Solicităm insistent să fim incluși și noi în categoria unităților care o perioadă măcar sunt protejate”, a precizat David Ciceo, director al Aeroportului Cluj-Napoca.

David Ciceo, director director al Aeroportului Cluj-Napoca: „La Cluj, factura e mai mică acum pentru că noi cumpărăm la 4.500 lei mw și în 2019 îl cumpăram la 360 de lei. Nu există nicio predictibilitate”. Aerogările au ajuns să cumpere cu până la 10.000 de lei megawatt-ul.

David Ciceo, director al Aeroportului Cluj-Napoca: „Producătorii de energie, intermediarii, nu vor să încheie contracte pe mai mult de o lună, cu aeroporturile. Siguranța în securitate e pe primul loc și avem nevoie de predictibilitate și avem nevoie de prețuri normale”. Directorii cer guvernanților măsuri care să protejeze și aeroporturile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*