Când aud de salată de sfeclă roșie, majoritatea oamenilor se gândesc la bucăți mari de sfeclă stropită cu oțet, un preparat care nu îi încântă prea tare. Însă atunci când sfecla roșie este gătită, fie fiartă sau coaptă, are un gust dulceag și aromat. Amintiți-vă să purtați un șorț atunci […]
Alte știri
Evora, bijuteria Portugaliei
Oraşul Evora, bijuteria albă a Portugaliei, este situată la circa 140 kilometri de capitala Lisabona, în inima provinciei Alentejo. Ascunsă între dealurile însorite, acoperite de plantaţii de viţă de vie, Evora pare la prima vedere o destinaţie excelentă pentru a explora una dintre cele mai renumite regiuni viticole portugheze. Dar, […]
Destinaţie de weekend: Cetatea Bologa
Am vizitat satul Bologa în urmă cu un an şi nu mi-a părut rău. O zonă frumoasă, cu multe de văzut: Cascada Vălul Miresei, Muntele Vlădeasa, Pietrele Albe şi, desigur, Cetatea Bologa. Satul Bologa şi cetatea care-i poartă numele se află nu departe de oraşul Huedin, la cca. 60 km […]
Toate drumurile duc la Roma…
Cel puţin aşa am învăţat la istorie, şi nu degeaba, căci Roma istorică înseamnă antichitate, înseamnă un oraş aflat la apogeul său, în primele secole ale mileniului I. Şi asta pe vremea când alţii abia porneau spre şoselele civilizaţiei, părăsind cărările lumii barbare. Legenda întemeierii Romei începe cu o lupoaică […]
Supă-cremă de legume
Ingrediente: – 1 dovlecel, 1 ceapă, 2 morcovi, 1 ardei gras, 4 cartofi, 1 roșie mai mare, 1 păstârnac, 1 mână de fasole verde (fiartă separat), 50 ml ulei, 1 litru de supă de vită, sare și piper, după gust. Opțional, şi smântână. Preparare: Legumele curățate (dara fasolea verde) și […]
Scorţişoara, beneficii şi savoare
Aromată şi delicioasă, scorţişoara nu numai că dă savoare preparatelor culinare, dar este şi un remediu eficient pentru durerile de burtă şi de spate, acţionând ca un analgezic perfect. Mai mult decât atât, medicii recomandă consumul de scorţişoară şi pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui. În medicina chineză, scorţişoara este folosită […]