Lansare de carte la Muzeul Municipal Dej

Lansare de carte la Muzeul Municipal Dej

Primăria Municipiului Dej, prin Muzeul Municipal Dej organizează vineri, 5 aprilie 2024, ora 19:00, în Sala de Conferință a Muzeului lansarea unui nou volum semnat de către romanciera Vladu Ionelia. Autoarea ne oferă o continuare la „Darul Elisei”, un nou volum plin de torente spirituale „Turnul lui Babel”.

INTRAREA ESTE GRATUITĂ!

Despre noul roman – Turnul lui Babel

Romanul înfățișează povestea de viață a trei bărbați: Dan, Abel și Septimiu, legați sufletește de Elisa, fata care îi aduce uimitor împreună pe toți trei. Orgolioși, feroce la nevoie, blânzi sau indiferenți, cei trei bărbați construiesc împreună o viață cu bune și rele, dar pentru Elisa, gesturile, cuvintele și, mai ales sentimentele lor, par cărămizi desprinse din Turnul Babel, căci i se pare că bărbații vorbesc o limbă necunoscută ei. Va reuși ea să-i înțeleagă pe cei atât de scumpi inimii ei? Vor ajunge ei să clădească un turn de protecție durabil pentru cea pe care

prețuiește și o iubesc? Septimiu, „podul de gorun” dintre Elisa și Abel, își va primi răsplata pentru devotamentul și curăția inimii lui?

Era nevoie de o continuare, pentru că viața bate cartea și primul volum s-a încheiat așa cum ar fi vrut oricine: fericit. Autoarea a urmărit ca și în acest roman, realitatea să fie privită în față, oricât de crunt ar fi acest lucru, astfel că veți descoperi traseul transformării personajelor masculine din primul volum. Îi veți putea urmări pagină cu pagină pe Abel și Septimiu în mediul lor familial, dar veți vedea și luptele din adolescența și tinerețea Elisei, a surorii ei, Luiza și a lui Dan. Istoriile lor se țes împreună pentru a forma o imagine a familiei românești surprinse începând cu anii ’70. Evident că Dina mai apare tangențial, în amintirea Elisei, spre deliciul cititorului care a cunoscut-o în primul volum.

Despre Vladu Ionelia

Ionelia Vladu s-a născut în orașul cu cel mai lung nume din țară, Drobeta-Turnu Severin, iar la 19 ani și-a dat restart, alegând să se mute în Cluj-Napoca. Este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității „Babes-Bolyai”, secția română-franceză, predă limba franceză la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Dej. Experiența ca asistent Comenius în Marea Britanie a fost

definitorie pentru alegerea traseului ei profesional ca profesor de limbi străine. Adoră să predea și limba română pentru comunitatea maghiară din Dej, orașul unde locuiește din 2010. De asemenea, are o pasiune nestăvilită pentru cărți și pentru scris.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*