„Arlechinii” francofoni au plecat la festival, în Belgrad

„Arlechinii” francofoni au plecat la festival, în Belgrad

Trupa de teatru francofon «Arlequin» a Centrului Cultural «Arta» din Dej, a plecat astăzi dimineaţa în Serbia, unde va participa la a 14 –a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Francofon pentru Tineret din Belgrad. Desfăşurat în perioada 28-30 aprilie, pe scena Teatrului « Carte Blanche » din capitala Serbiei, festivalul găzduieşte 11 trupe sosite din : Italia, Turcia, România (Bistriţa şi Dej), Serbia-Muntenegru şi Bosnia-Herţegovina. Cuprinzând pe lângă spectacolele-concurs, ateliere teatrale şi o paradă a costumelor, în centrul oraşului, festivalul este organizat de Asociaţia profesorilor de limba franceză din Serbia, cu sprijinul Institutului Francez din Belgrad şi se bucură an de an, de o participare naţională şi internaţională excelentă.

arlequin

Trupa «Arlequin», recent premiată la Festivalul «Franthousiasme», se prezintă la Belgrad, în urma unei selecţii a juriului, cu piesa «Pour faire un bon petit chaperon…» de Christian Jolibois şi Romain Drac, în regia lui Lucian Iosip. Decorurile şi scenografia aparţin plasticienei Loredana Tomşa, care îi însoţeşte pe tinerii artişti la acest festival. arlequin2

Deşi înfiinţată numai cu doi ani în urmă, Trupa «Arlequin» numără deja în palmaresul propriu, câteva succese notabile, unul dinre acestea fiind cel repurtat la Toulouse (Franţa), unde anul trecut a participat la a 29 – a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii şi Tineret „Eclairs de Scène”.

M.V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*