La Dej, politichia liberală în sos de roșii, își pierde oamenii de bază

La Dej, politichia liberală în sos de roșii, își pierde oamenii de bază

Până nu de mult consilierii obedienți ai PSD au făcut sluj în fața și în spatele primarului Costan Morar, fiind cu mâinile pe sus indiferent dacă un proiect propus de edilul șef era sau nu prioritar pentru municipiul Dej. Se vota în bloc, că așa cerea disciplina de partid tocmită pentru „interesele cetățenilor”. Mă rog, interesele unora…

Ei bine, surprize, surprize! Omul devotat trandafirilor, a trecut ca o săgeată galbenă peste ceea ce înseamnă minima moralia politică și dacă tot se spune că ea, politica, e o curvă, s-a grăbit să și-o tragă cu PNL-ul. Care de acum, în loc de opoziție, va face sluj în fața și în spatele primarului… Deh, roata lumii se-nvârtește, iar ăia de stăteau cu voturile în palmă, vor fi obligați să facă opoziție, adică s-o dea pe invers!

Că PNL a devenit un fel de fufă mioritică, la mare distanță de ce a fost odată partidul Brătienilor, asta e altă poveste… Nici nu are rost s-o amintim pentru că așchia a sărit la ani lumină distanță de părinții fondatori! După prima mare dezamăgire, numită Stolojan, actualele mișcări de trupă chiar nu mai impresionează pe nimeni. Poate să câștige PNL câte primării dorește și să „organizeze” cât de bine localele, la viitoarele parlamentare, partidul celor 20% de votați (reali, nu din sondaje!) va muri fie înghițit de tinerii rechini din USR, fie va face implozie asemenea PSD-ului. Că până la urmă, și prostul se deșteaptă când i se frig degetele…

Revenind însă la politichia locală, ai fi zis că primarul Morar a scăpat de un cui în talpă odată cu demisia din PNL a consilierului local Marius Butuza.

Uite că n-a fost să fie!

Întrebat dacă mai are de gând să candideze pentru funcția de consilier local sau dacă are de gând să se înscrie într-un alt partid, Marius Butuza a declarat pentru dejulmeu.ro:

„Am avut mai multe oferte (inclusiv de la PSD), dar nu am putut face o asemenea blestemăție. Sunt pe primul loc pe lista PMP la consiliul local. Nu știu dacă este decizia cea mai bună, Dar am făcut-o și gata!”

Prin urmare, opoziția chiar dacă s-a predat, nu moare! Ba mai mult, în loc de un cui numit Butuza, Morar va avea parte de două cuie, Vasile Sălătioan fiind desemnat de PSD să candideze pentru Primăria Dej.

Deocamdată, redăm explicația consilierului Marius Butuza privind motivele demisiei sale:

„Dragi prieteni,
Din nefericire, s-a întâmplat lucrul de care mă temeam cel mai mult și anume faptul că partidul pentru care am lucrat cu inima, sufletul și mintea de-a lungul întregii mele cariere politice (scurtă ce-i drept) ne-a trădat și ca urmare mă văd nevoit să iau neplăcuta decizie de a mă delimita de acțiunile acestuia, în singurul mod pe care-l consider demn și onorabil.
Nu cunosc rațiunile care au îndemnat conducerea P.N.L., pe care am considerat-o întotdeauna ca fiind formată din oameni integri și verticali, să ia o asemenea decizie, de a ”aduce pe dracul în casă cu lăutari”, dar constatăm cu toții că acesta este un fapt asumat, ireversibil și inutil de comentat aici.
Personal, nu pot fi de acord cu o asemenea decizie umilitoare și profund nedreaptă pentru echipa care a condus, la bine și la greu, la nivelul municipiului destinele organizației P.N.L..Consider că acest lucru este inacceptabil și de aceea și mă văd pus în situația de a-mi da demisia din toate funcțiile din partid, din funcția de consilier local ales pe listele P.N.L., precum și din Partidul Național Liberal.
Nu este o decizie ușoară deoarece am avut și sper că încă mai am în această organizație mulți prieteni, oameni de calitate care au fost mereu alături de noi, oameni cu care am construit multe proiecte pentru oraș, oameni cu care am dus campanii ani de-a rândul împotriva celor care azi ne-au fost impuși nu doar ca și colaboratori ci, cruntă ironie, ca “noii lideri a mișcării liberale din Dej”.
Regret nespus acest fapt și sper că (de acum) foștii mei colegi și colaboratori din P.N.L. mă vor ierta pentru acest gest, nu-l vor interpreta ca pe o lașitate, iar eu personal le mulțumesc pe această cale pentru toată prietenia, încrederea și curajul politic pe care mi le-au inspirat de-a lungul acestor ani.
Sunt sigur că viitorul va arăta cu claritate faptul că decizia luată a fost una logică și justă în contextul actual și le doresc foștilor mei camarazi mult succes, putere și (poate) răbdare pentru a trece prin acest jenant moment din istoria PNL Dej”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*