Trupa Intermezzo, online la Festivalul FITE din Toulouse

Trupa Intermezzo, online la Festivalul FITE din Toulouse

Festivalul Internaţional de Teatru „Eclairs sur Scène” din Toulouse, Franța, sărbătoreștt anul acesta 35 de ani de existență (25-29 mai 20121). Dedicat interculturalității, tinerilor pasionați de teatru și de arta scenică, festivalul este organizat de Asociația FITE (Festival International de Théâtre d’Enfants) reunind în fiecare an trupe atât din Europa, cât și din țări îndepărtate și exotice, de pe toate continentele lumii. La actuala ediție, care se desfășoară online, și-au dat întâlnire trupe de tineri actori, din Franța, Kazakhstan, Republica Moldova, România, Rusia, Spania și Tunisia, care vor susține 14 spectacole ce pot fi urmărite, gratuit, pe pagina de Facebook a festivalului și pe pagina de web: www.lefite.fr

Spre satisfacția dejenilor, România este reprezentată de Trupa de teatru „INTERMEZZO” a Colegiului Național «Andrei Mureşanu». De altfel, Dejul participă pentru a cincea oară la acest festival, și de fiecare dată, trupele care au fost selectate s-au prezentat excelent! Așadar, în cele 30 de minute cât durează piesa „Burghezul Gentilom” de Molière, pusă în scenă de coordonatorul trupei, prof. LUCIAN IOSIP – „ai noștri tineri, la Toulouse”, sperăm că vor cuceri din nou publicul, cu un spectacol care, în 2016, a fost recompensat cu Trofeul Festivalului și cu Diploma şi Distincţia acordate pentru „adaptarea fidelă a comicului lui Molière, jucată de artişti talentaţi şi foarte convingători în interpretare”. Artiștii tineri și talentați sunt: ALEXANDRU BIVOLARU, CĂTĂLIN BOIAN, IONICĂ BOTH, ANDRA CRISTOREANU, VLAD GEORGIU, CRISTIAN KALMAR, ALEXANDRU MANYO, NAGY LORAND, LIVIU PINTRINJÂL și IOANA ȘOIM, „foşti actori” ai trupelor francofone din şcolile gimnaziale și liceele dejene. Acum, aproape toți, studenți la universitățile din țară.

Laureată a festivalurilor internaţionale de teatru francofon pentru tineret din Napoli (Italia), Toulouse şi Rouen (Franţa), Izmir (Turcia), Mostar (Bosnia-Herţegovina), Festivalul Naţional de Teatru pentru Tineri STAGE (Cluj-Napoca), Festivalul Rotary de Teatru Contemporan pentru Tineret – „Acting” (Baia Mare) și Festivalul FRANTHOUSIASME (Dej), Trupa „Intermezzo” s-a remarcat de fiecare dată prin complexitatea spectacolelor prezentate, prin talentul şi seriozitatea tinerilor actori. Totodată, „Intermezzo” este una dintre puţinele trupe de teatru francofon din România care, pe lângă spectacolele de calitate pe care le susţine, ştie să-şi promoveze ţara şi prin cântece şi dansuri populare autentice, executate impecabil.

Felicitări întregii trupe și felicitări regizorului Lucian Iosip!

Conform programului anunțat de organizatori, Trupa INTERMEZZO va fi prezentă online în cadrul festivalului JOI – 27 mai, ora 14 (respectiv, 15,00, ora României) și VINERI – 28 mai, ora 20:45 (respectiv, 21:45, ora României).

Succes!!

M.Vaida – https://ziarulfaclia.ro/trupa-intermezzo-la-festivalul-eclairs-sur-scene-din-toulouse/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*